۱۱
دی

آلگومد و نقش آن در سلامتی زنان

آلگومد یکی از غنی‌ترین و خالص‌ترین مکمل های غذایی طبیعی در جهان است. آلگومد نام تجاری پودر خالص جلبک Chlorella vulgaris می‌باشد که در بزرگترین سیستم بسته جهان در کشور آلمان کشت و تولید می‌گردد و از تکنولوژی منحصر به فرد Photobioreactor بهره می‌برد. در این روش برخلاف سایر روش‌های تولید از جمله تولید در سیستم باز (استخرهای روباز) و سیستم بسته فاقد نور (فرمانتور) دانشمندان آلمانی جدیدترین فناوری تولید را با فراهم آوردن شرایط بهینه رشد و ممانعت از ورود هر نوع آلودگی به محیط کشت بکار گرفته‌اند.
آلگومد حاوی طیف وسیعی از املاح (آهن، منیزیم، سِلنیوم، روی، پتاسیم، کلسیم، کروم و …)، انواع ویتامینها (E، C، B1، B2، B3، B5، B6، B7، B12، فولیک‌اسید، اینوزیتول و …)، نوزده اسیدآمینه، بخصوص هشت اسیدآمینه ضروری بدن، آنتی‌اکسیدان‌های مختلف از قبیل کاروتنوئیدها، آستاگزانتین، لوتئین، اسیدهای چرب اُمگا و سایر اسیدهای چرب غیراشباع و … می‌باشد. به عنوان مثال، خاصیت آنتی‌اکسیدانی آستاگزانتین موجود در آلگومد بسیار بیش‌تر از آنتی‌اکسیدان‌های رایجی مثل ویتامین E (14 برابر)، ویتامین C (65 برابر)، بتاکاروتن (۵۴ برابر) می‌باشد. خواص بسیار مفید و موثر آلگومد باعث شده تا در بهبود و درمان بسیاری از اختلالات و برطرف ساختن کمبود های تغذیه ای در دوران بارداری نقش بسزایی ایفا کند. در ادامه به گزیده ای از اثرات این محصول به همراه نمونه ای از مطالعات انجام شده در این زمینه اشاره شده است.

آلگومد و پیشگیری از آنمی، ادم و پروتئینوری دوره بارداری
كم خوني و فشار خون دوران بارداري از جمله خطراتي است كه سلامتی مادرو جنین را تهديد می کند. آلگومد (مخصوصا آلگومد فورت) به علت محتوی بالای فولات، آهن، ویتامینC و ويتامين B12 مي تواند در پیشگیری و بهبود كم خوني بسیار مفید واقع شود. از طرف دیگر بواسطه ی متعادل ساختن پروفایل چربی خون و کاهش TG و LDL و افزایش HDL و کاهش سطوح آنژیوتانسین II، فشار خون را در این دوران متعادل می سازد. نتايج حاصل از تحقیقات دانشمندان ژاپنی در سال ۲۰۱۰ نشان داد كه مصرف آلگومد در سه ماهه دوم و سوم بارداري به طرز معني داري منجر به کاهش بروز آنمی، ادم و پروتئینوری در زنان باردار شد (۱).

آلگومد و اثرات آن در شیردهی
دي اكسين یکی از سمومی است که با غلظت هاي بالا در شير مادران مشاهده می شود و باعث نگراني هاي جدي در سلامت نوزاداني كه از شير مادر تغذيه می کنند شده است. مطالعات انجام شده در سال ۲۰۰۷ توسط دانشمندان ژاپنی نشان داد، در مادرانی که در دوره شیردهی آلگومد مصرف می-کردند، ميزان دي اكسين به طرز معني داري نسبت به گروه شاهد كاهش يافت (۲). همچنين ميزان IgA در شير مادران در گروه آلگومد نسبت به گروه شاهده به طرز معني داري بالاتر بود (۳).

آلگومد و کاهش عوارض PMS
نتایج یک تحقیق برروی زنانی که از PMS رنج می بردند نشان داد که مصرف سه ماه مکمل کلسیم به میزان ۵۰۰ میلی گرم دوبار در روز موجب بهبود چشمگیری در علائم PMS گردید (۵). همچنین طی مطالعه ای دیگر برروی ۳۶۰۰ زن که علائم PMS را داشتند، مصرف روزانه کلسیم و ویتامین D موجب بهبود چشمگیری در کیفیت زندگی آنها گردید (۶). درنتیجه مصرف آلگومد و بخصوص آلگومد کلسیم که هر قرص آن حاوی پودر خالص آلگومد (۴۰۰ میلی گرم)، کلسیم (۴۰۰ میلی گرم)، ویتامین D3 (100 واحد) و ویتامین B12 (5/1 میکروگرم) است، میتواند موجب بهبود و پیشگیری از بروز علائم PMS گردد.

آلگومد و کمک به تعادل هورمونی
یکی از مشکلات مهم هورمونی زنان، سنتز بیش از حد هورمون استروژن است که منجر به بروز عوارض بسیاری از جمله: عادت ماهيانه زود هنگام، يائسگي دراز مدت، سندرم پيش از عادت ماهيانه (PMS)، عادت ماهيانه نامنظم، شديد و دردناک و … می گردد. زنان دارای اضافه وزن و کلسترول بالا مستعد این عارضه هستند. همچنین سیستم دفع کبدی استروژن قدیمی در افرادی که دچار مشکلات کبدی هستند مختل شده و موجب تجمع استروژن و بروز عوارض آن می گردد. تحقیقات نشان داده که آلگومد قادر به بیوترانسفورماسیون استرادیول به استرون و تسریع دفع استرون می باشد (۸). این مطالعات پیشنهاد می کند که مصرف آلگومد در زنان با علائم استروژن زیاد، میتواند با تنظیم تعادل هورمونی، کاهش کلسترول و چربی خون و کاهش وزن، به بهبود مشکلات آنها کمک شایانی نماید.

آلگومد و کمک به پیشگیری و درمان سندرم PCO
سندرم تخمدان پلی کیستیک (PCO) از بیماری های بسیار شایع در زنان است. بنا به گفته متخصصان، اضافه وزن، مقاومت به انسولین و عدم تعادل هورمونی از مهمترین دلایل بروز این مشکل است (۹). پژوهشی در سال ۲۰۱۵ با بررسی‌های گسترده در سطح ژنومیک افراد نشان داد که مصرف آلگومد، باعث کاهش بیان ژن‌های مرتبط با دیابت، بخصوص ژن رسیستین (Resistin) می گردد که بیان آن از عوامل اصلی بروز مقاومت به انسولین است (۱۰). همچنین آلگومد با داشتن مواد مغذی مورد نیاز بدن، سیستم غدد درون ریز را به حالت تعادل برگردانده و همچنین با تحریک تولید سروتونین اشتها را کاهش میدهد. بنابراین آلگومد با کاهش کلسترول و چربی خون، کمک به تعادل هورمونی و کاهش وزن می تواند موجب پیشگیری و بهبود سندرم PCO می گردد.

منابع:
۱- Nakano, S., Takekoshi, H., Nakano, M., 2010. Chlorella pyrenoidosa supplementation reduces the risk of anemia, proteinuria and edema in pregnant women. Plant Foods Hum Nutr 65, 25-30.
۲- Nakano, S., Takekoshi, H., Nakano, M., 2007. Chlorella (Chlorella pyrenoidosa) supplementation decreases dioxin and increases immunoglobulin a concentrations in breast milk. J Med Food 10, 134-142.
۳- Nakano, Shiro. Noguchi, Taketoshi. Takekoshi, Hideo Suzuki, Go. Nakano, Masuo. Maternal-fetal distribution and transfer of dioxins in pregnant women in Japan, and attempts to reduce maternal transfer withChlorellaiChlorella pyrenoidosa) supplements, Chemosphere, 2005, 0045-6535, 1244-1255.
۴- Nagayama J, Noda K, Uchikawa T et al. Effect of maternal Chlorella supplementation on carotenoid concentration in breast milk at early lactation. Int J Food Sci Nutr. 2014;65:573-6. PMID.
۵- Ghanbari, Zinat, et al. “Effects of calcium supplement therapy in women with premenstrual syndrome.” Taiwanese Journal of Obstetrics and Gynecology 48.2 (2009): 124-129.
۶- Bertone-Johnson, Elizabeth R., et al. “Calcium and vitamin D intake and risk of incident premenstrual syndrome.” Archives of internal medicine 165.11 (2005): 1246-1252.
۷- Ryu, Na Hee, et al. “Impact of daily Chlorella consumption on serum lipid and carotenoid profiles in mildly hypercholesterolemic adults: a double-blinded, randomized, placebo-controlled study.” Nutrition journal 13.1 (2014): 1.
۸- Lai, K. M., M. D. Scrimshaw, and J. N. Lester. “Biotransformation and bioconcentration of steroid estrogens by Chlorella vulgaris.” Applied and environmental microbiology 68.2 (2002): 859-864.
۹- Sirmans, Susan M., and Kristen A. Pate. “Epidemiology, diagnosis, and management of polycystic ovary syndrome.” Clin Epidemiol 6.12 (2013): 1-13.
۱۰- Itakura, Hiroshige, Michie Kobayashi, and Seiji Nakamura. “Chlorella ingestion suppresses resistin and related genes’ expression in peripheral blood cells of borderline diabetics.” Clinical Nutrition ESPEN 10.3 (2015): e95-e101.